Ferdi Kaza Sigortası Nedir, Teminatları Nelerdir? Görsel
Sigorta
14.06.2024

Günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz kazalar, ani ve beklenmedik olaylar hayatımızı alt üst edebilir. Sürekli sakatlık veya yaşam kaybı gibi istenmeyen durumlar bu kazaların bir sonucu olabilir. İşte bu noktada ferdi kaza sigortaları, maddi güvence sağlayarak sigortalının ve ailesinin yanında olur. Uygun primlerle satın alınabilecek bu sigorta türü, poliçe limitleri dahilinde sigortalıya ödeme yapar.

Ferdi Kaza Sigortası Nedir?

Ferdi kaza sigortası, ani ve beklenmedik kazalar sonucu ortaya çıkan vefat durumunda aile bireylerini maddi olarak güvence altına alır. Ayrıca, kalıcı sakatlık veya yaralanma durumlarında tedavi ve hastane yatış giderlerini karşılar. Bu sigorta türü, sigortalının iradesi dışında gelişen ani ve dışsal olayları kapsar. Örneğin trafik kazası, deprem, sel gibi durumlar sigorta kapsamına girer.

Ferdi kaza sigortası, sigortalılar için avantajlı olabilecek çeşitli ek teminatlar da sunar. Araç bakımı veya sağlık hizmetleri gibi ücretsiz hizmetlerle sigorta daha esnek imkanlar sağlar.

Ferdi Kaza Poliçesi Nedir?

Ferdi kaza sigorta poliçesi, sigorta kapsamındaki ana ve ek teminatlar ile teminat limitleri hakkında detaylı bilgiler içeren bir sözleşmedir. Bu poliçeye ek prim ödemesiyle yeni maddeler eklenebilir ve deprem, sel gibi doğal afetlerde tüm zararların karşılanmasını sağlayan teminatlar eklenebilir.

Ferdi Kaza Sigortası Ne İşe Yarar?

Ferdi kaza sigortası, günlük hayatta karşılaşılabilecek risklere karşı sizi ve ailenizi maddi anlamda korur. Küçük bütçelerle hayatınızı güvence altına alabilirsiniz. Bu sayede, kaza ve yaralanmalarda maddi güvence sağlayarak olası endişeleri büyük oranda azaltabilirsiniz.

Ferdi Kaza Sigortası Zorunlu mu?

Ferdi kaza sigortası zorunlu değildir ve isteğe bağlı olarak yapılır. Ancak, seyahat acenteleri seyahat turları kapsamında yolcular için ferdi kaza sigortası yaptırmak zorundadır.

Ferdi Kaza Sigortası Neleri Kapsar?

Ferdi kaza sigortası; sürekli sakatlık, vefat, tedavi masrafları ve 3. şahıs sorumluluk teminatlarını kapsar. Teminatlar ve limitleri sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, araç bakımı, çekici hizmeti ve diş bakımı gibi ek teminatlar da sunulabilir. Sigorta tekliflerini karşılaştırarak en uygun teminat kapsamlarını seçebilirsiniz.

  • Vefat: Kaza sonucu vefat durumunda sigorta şirketi, sigortalının ailesine poliçe teminatları kapsamında tazminat öder.
  • Sürekli Sakatlık: Kaza nedeniyle tam veya kısmi sakatlık yaşanması durumunda sigorta limitleri dahilinde tazminat ödenir.
  • Tedavi Masrafları: Kaza sonrası ihtiyaç duyulan tedavi masrafları poliçe limitleri dahilinde karşılanır.
  • 3. Şahıs Sorumluluk: Sigortalının aile bireyleri veya çalışanlarının 3. şahıslara verebileceği zararlar poliçe kapsamında karşılanır.
  • Medline Acil Sağlık Hizmeti: Poliçe sahibine 365 gün 24 saat Acil Sağlık Hizmeti sunulmasıdır.


Ferdi Kaza Sigortasında Ek Teminatlar Neler?

Ferdi kaza sigortası, maddi zararları karşılamasının yanı sıra birçok hediye ek teminat sunar. Bu ek teminatlar sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin araç bakımı, diş sağlığı, psikolojik danışmanlık gibi alanlarda ek hizmetler sunulabilir. Ek hizmetlerin kullanım sınırları sigorta şirketine göre farklılık gösterebilir.

  •  Araç Teminatları: Kaza, arıza durumlarında araç çekilmesi, vinç hizmeti, araç yıkama gibi hizmetler.
  • Sağlık Teminatları: Diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, diyetisyen hizmetleri gibi sağlık alanındaki ek teminatlar.


İlginizi çekebilir: Ferdi Kaza Sigortası Yaptımanız için 7 Sebep


Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları

Ferdi kaza sigortasının genel şartları, kaza sayılan ve sayılmayan haller, sigortadan hariç durumlar ve teminat limitlerini kapsar.

  • Kaza Sayılan Haller: Ani ve beklenmedik olaylar, gaz solunması, yanıklar, böcek sokması gibi durumlar.
  • Kaza Sayılmayan Haller: Hastalık, intihar, uyuşturucu madde kullanımı gibi durumlar.


Ferdi Kaza Sigortası ve Hayat Sigortası Farkı Nedir?

  • Hayat Sigortası: Her türlü ölümü teminat altına alır.
  • Ferdi Kaza Sigortası: Sadece kaza sonucu vefat riskini teminat altına alır.


Ferdi Kaza Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ferdi kaza sigortası sorgulama için şu yolları kullanabilirsiniz:

  • -E-Devlet ile poliçe sorgulama
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) ile poliçe sorgulama
  • Sigorta şirketi üzerinden poliçe sorgulama

Ferdi kaza sigortası ile kendini ve aileni güvence altına alarak hayatın beklenmedik sürprizlerine karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Hemen Doğa Sigorta’dan ferdi kaza sigortası teklifi alın, güvencenizi başlatalım!